menu
Menu

Hardware & Networking / Service EngineerGo to Job Profile Index Page
Enter your e-mail address for Job-alert

(Powered by Google-group)

Must read: Check this page for many other articles and material.

Join this website

Job title : Hardware & Networking / Service Engineer

Questions being asked in the interview :

1.Explain hidden shares. How do they work?
Ans:Hidden or administrative shares are share names with a dollar sign ($) appended to their names. Administrative shares are usually created automatically for the root of each drive letter. They do not display in the network browse list.

2. Name of seven layers in Open System Interconnection model.
Ans.They are Application, Presentation, Session, Transport, Network, Data link, and Physical.

3.What is the difference between ARP and RARP?
Ans.The address resolution protocol (ARP) is used to associate the 32 bit IP address with the 48 bit physical address, used by a host or a router to find the physical address of another host on its network by sending a ARP uery packet that includes the IP address of the receiver. 
The reverse address resolution protocol (RARP) allows a host to discover its Internet address when it knows only its physical address.

3.What is Client/Server?
Ans.Clients and Servers are separate logical entities that work together over a network to accomplish a task. Many systems with very different architectures that are connected together are also called Client/Server.

4.What is MAC address?
Ans.It is the 48 bit hardware address of LAN card. MAC address is usually stored in ROM on the network adapter card and it is unique.

5.What are the perquisites to configure server?
Ans.LAN card should be connected, Root (partition on which window is installed) should in NTFS, Server should be configured with a static IP address.

6.What is Proxy Server?
Ans.Most large businesses, organizations, and universities these days use a proxy server. This is a server that all computers on the local network have to go through before accessing information on the Internet. By using a proxy server, an organization can improve the network performance and filter what users connected to the network can access.

7.What are the difference between DOMAIN and WORKGROUP?
Ans.Workgroup:- 
(i)Every PC is responsible for its security own. 
(ii)No centralize administration 
(iii)Main aim to save hardware recourse 
(iv)Best suite in school, training institute, cyber café 
Domain: - 
(i)Server is responsible for data safety. 
(ii)Centralize administration 
(iii)Main aim is to secure data 
(iv)Best suite in company environments


(Written on: 21.10.2015)

Go to Job Profile Index Page